Mindfulness training / Compassie training /Tarieven

De Mindfulness training is er als klassieke 8- weekse groepstraining MBCT, als individuele training, en als training op maat. Voor werknemers in bedrijven en instellingen, voor deelnemers aan herstel- resocialisatie programma’s kan een aangepast programma gemaakt worden.

Vergoedingsmogelijkheden.
**Steeds meer werkgevers vergoeden de kosten van een training voor hun werknemers, bijvoorbeeld bij -dreigend- ziekteverzuim of burn-out. Werkgevers en werknemers hebben veelal een budget voor preventie ziekteverzuim of persoonlijke ontwikkeling. Ook uit een loopbaanbudget kan de training worden vergoed. Uitval door stress is vele malen duurder dan kosten van een effectieve training op basis van Mindfulness.
**Wanneer er een indicatie van een specialist of de huisarts is om de training te volgen, kunnen voor particulieren de kosten ook meegenomen worden in de aangifte inkomstenbelasting onder aftrek ‘bijzondere ziektekosten’.
**Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een Mindfulness training (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Voorwaarde is dat de training wordt gegeven door een trainer die lid is van de beroepsvereniging VMBN cat 1. Daarnaast is een verwijzing van bedrijf- of huisarts vaak nodig. Individuele trainingen worden soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering bij alternatieve geneeswijzen en psychosociale therapie. Informeer altijd even bij uw zorgverzekeraar!

Er is mogelijkheid om in termijnen te betalen en er is altijd overleg mogelijk! over het tarief wanneer de kosten een onoverkomelijk probleem zijn.

  • Introductie workshop Mindfulness en Mindfulness ‘op het werk’
  • 8- weekse groepstraining  Mindfulness -MBCT
  • Individuele Mindfulness training -MBCT
  • 5- weekse Compassie training.

Groepstraining Mindfulness- MBCT
De groepstraining is een combinatie van de MBSR en MBCT training met elementen uit de Cognitieve Therapie. Elke les heeft een eigen thema. Een groepstraining biedt mogelijkheid voor leren van elkaar en elkaar stimuleren. Een groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 deelnemers.

De training omvat 8 wekelijkse sessies van 2-2,5 uur met theorie, oefeningen en uitwisseling van ervaringen met de oefeningen. Na afloop van de training is er na ongeveer 2 maanden een 9-e terugkom les. Inclusief werkmap: hand-outs en oefen geluidsbestanden,  voorgesprek/intake.

Tarief particulier:   360,- incl.
via bedrijf/werkgever:   495,- incl.

Locatie: praktijk Liesbeth Oberman, Leeuwerikstraat, Leeuwarden

Individuele training Mindfulness- MBCT
Sommige mensen willen wel een training volgen, maar liever niet in een groep. In een individuele training is meer ruimte voor het aan bod komen van persoonlijke thema’s.

De individuele training omvat 8 sessies van ruim 2 uur met theorie en oefeningen.
Een maand na afloop is er nog een 9-e terugkom les.
Inclusief werkmateriaal:  hand-outs en geluidsbestanden

Tarief particulier:  650,- incl.
Via bedrijf/werkgever:  895,- incl.

Locatie: praktijk Liesbeth Oberman, Leeuwerikstraat in Leeuwarden.

 

Vervolglessen:
Voor bedrijven en instellingen kan een programma ‘Mindfulness op het werk’ worden verzorgd.
Bijvoorbeeld in de vorm van een introductie workshop, een 8 weekse interne training, of een aangepaste training. Informeer naar de mogelijkheden.  Aan de hand hiervan wordt een tarief en offerte vastgesteld. De trainingen worden aangeboden voor jong volwassenen, volwassenen en ouderen.

Geregeld hebben mensen na een 8- weekse training nog behoefte aan een vervolg. Dit kan zijn voor ondersteuning van de eigen Mindfulness beoefening of om de Mindfulness na enige tijd weer op te frissen.
Na de 8 weekse training is het mogelijk om na enkele maanden nog een serie van 3 lessen te volgen met oefeningen vanuit de Mindfulness. Tarief voor 3 lessen vervolg:  groep € 120,-  individueel:  € 175,-
Losse lessen zijn op aanvraag mogelijk. Ook de Compassie training kan een goed vervolg zijn.

 

Compassie training.
Het ontwikkelen en verdiepen van compassie voor onszelf en anderen staat centraal in deze training. In ieders leven is lijden. Vanuit Compassie is er aandacht voor ons eigen lijden, en dat van anderen, met de wil deze te verzachten. Compassie geldt in het boeddhisme als 1 van de 4 levensvrienden. Medevreugde, vriendelijkheid en gelijkmoedigheid zijn de andere 3 kwaliteiten die we kunnen ontwikkelen of verdiepen bij onszelf.  In de training doen we oefeningen om compassie te versterken en de stem van zelfkritiek en veroordeling te verzachten. Elke les geeft verdiepende achtergrondinformatie. Deze informatie is in een werkmap gebundeld. 
De training wordt gegeven in een serie van 5  lessen  van 2 uur.  Ook individueel zijn deze lessen te volgen.

Groeps tarief particulier:  250,- incl.
Via bedrijf /werkgever:   375,- incl.

Individueel tarief particulier: 400,- incl.
Via bedrijf/werkgever:  600,- incl.

Locatie: Praktijk Liesbeth Oberman, Leeuwerikstraat, Leeuwarden

Interesse in één van de trainingen?

Neem dan nu vrijblijvend contact op
Oberman

Liesbeth Oberman

Mindfulness trainingen
Leeuwerikstraat, Leeuwarden
contact@liesbethoberman.nl
06-10728731

Meld je aan op de nieuwsbrief